Бурята Ноа накара самолет да отлети, точно преди да докосне пистата на летище Хитроу

Бурята Ноа удари вчера южното и югозападното крайбрежие на Англия с ветрове, които на моменти достигаха над 100 км/ч. Стотина домакинства останаха без ток, имаше закъснения на влакове и автобуси, евакурани къмпингуващи и предупреждения хората да не тръгват на път, освен ако не е наложително. Но на лондонското летище Хитроу пристигащите нямаха такъв избор.

Един YouTube канал, поддържан от ентусиасти на големите самолети предаваше майсторските кацания на лайнери, идващи от други краища на света. Но в няколко случая бурята Ноа надхвърли човешките предели и точно такъв момент можем да видим в краткото видео. В него е уловено едно от осемте захождания за много кратък период от време, когато вятърът и дъждът удрят приближаващия самолет. И той се спасява във висините, точно когато колелата му са на път да докоснат пистата.

Този самолет всъщност е обявил спешна ситуация и се е отклонил към Единбург, където е кацнал благополучно. Да оцениш правилно кога ситуацията надхвърля пределите на безопасността също е майсторство.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини