Борби с писани яйца на Великден,децата на Кърджали се събират пред храма „Св.Георги Победоносец”

  Големи борби с писани яйца се очакват на Великден в Кърджали. На 16 април пред храма „Св.Георги Победоносец” ще се съберат децата на Кърджали, за да премерят сили за здраве. Проявата се организира от Община Кърджали и Обединен детски комплекс. Тя стана традиционна.Това съобщи за Кърджали бг вести директорът на ОДК Златка Пеньова.

 В общоградското тържество ще се включат деца от клуб „Театър,творчество,изява” в ОДК с ръководител Мариана Бекриева; детска вокална група „До Ре Ми” с ръководител Милослава Славова; детска фолклорна вокална група към СУ”Йордан Йовков” с ръководител Гинка Матева и танцова формация „Тракийска младост” към НЧ”Родопски фар” с ръководител Георги Бояджиев.

  Яйцата за борбите ще бъдат боядисани днес на Велики Четвъртък във Великденската работилница на ОДК.Те са дарение от „Яйцепром”.Тази година от фирмата са предоставили 500 яйца. По голямата част са за борбите. Има обаче и такива,които са предназначени за дарителски инициативи.

  Децата от Детски младежки парламент,клуб „Театър,творчество,изява” и школата по етнография и краезнание с ръководител Нели Карабашева събраха в благотворителна акция 450 лева. С тях ще бъдат закупени лакомства. Ще бъдат приготвени 55 пакета,включващи и писани яйца.Днес по инициатива на Детския и младежки парламент с ръководител Нели Карабашева те ще бъдат занесени на децата в домовете за социални услуги в Кърджали.Продукти и яйца ще бъдат предоставени и на живущите в Дома за възрастни хора в Кърджали.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини