В Дунево мъж огради общински път с гуми и колове, остави девет семейства без достъп до домовете си

 Жители на 9 къщи в смолянското село Дунево нямат нормален достъп до домовете си. Причината е недобросъвестен съсед, който оградил имота си, заедно с общинския път. Единственият път, по който Сийка Фише стига до дома си в Дунево е тясна, стръмна и неасфалтирана уличка. 
" Тука са девет къщи, всичко което носим в къщи, материали и други, и пелети, дърва, и цимент, всичко минава от тука, или на гръб или със коне. Но поне до тука можеше да дойде камион.А,  сега по принцип както е оградено, този път се прерязва и какво правим, минаваме нелегално ли, ще плащаме ли, какво?", недоумява пред камерата на еТВ Сийка.
 Общинският път е преграден от съсед на Сийка Фише, който преди 10 години си купил къща в селото. Миналата година се сдобил и с терена в съседство. Кметският наместник на ДуневоКина Маринова разказва, че той  направил ограждение, заел е с разни бараки, струпани строителни, отпадъчни материали, терена който е предвиден за реализиране на улица. Друг съсед казва, че вече нямат сили да се разправят с новия си съдед и се чудят какво да правят. Иначе потърпевшите са подали  жалби в Община Смолян, писали и на омбудсмана, на районния прокурор, после на окръжния прокурор. До днес обаче огражденият аси стоят.  Кметският наместник разясни, че от общината получили отговор на 11 януари т.г и би следвало да изземе бараката и освободи пътя , но до момента това не се случило.  Съседът, заградил пътя днес  отсъстваше от селото. От общината казаха, че ще проверят случая.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини