Снегът блокира Москва, Лужков обвини метеоролозите

Кметът на Москва Юрий Лужков се разгневи от работата на московските метеоролози, защото не са могли да предвидят силния снеговалеж, който парализира руската столица снощи.

"Кметът на Москва е крайно недоволен от работата на метеорологичната служба, която не успя дори в кратък срок да даде точна прогноза", заяви говорителят Сергей Цой, цитиран от агенция Интерфакс, съобщи БГНЕС.

Метеоролозите прогнозирали, че снежната покривка в Москва ще бъде 1,2 см. "Но в крайна сметка миналата нощ наваляха 12-15 см сняг в различните квартали. Недопустимо е да сгрешат с 10 см", категоричен е говорителят.

Снеговалежите вчера, които са най-обилните от началото на есента тази година, причиниха задръствания от близо 900 км в руската столица, която снощи практически беше парализирана, въпреки намесата на общинските служби, отговарящи за почистването на пътищата.

"Службите в града си свършиха работата, но подобни грешки могат да струват много скъпо и ще бъдат анализирани на най-високо ниво", заплаши Цой. За почистването на снега бяха мобилизирани над 6000 снегорина, което причини "големи неудобства на автомобилистите", отбеляза говорителят.

"Да сгрешиш по такъв начин за първия сняг, когато от толкова време очакваме снега в Москва е недопустимо", завърши той.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини