Финалисти на олимпиадата по история и цивилизации ще представят Кърджали

Мадлена Солакова от 12. клас и Гюрхан Азис от 10. Клас на ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали  са в Националния отбор на олимпиадата по история и цивилизации за 2023 година

Двама талантливи ученици отЕзиковата гимназия „Христо Ботев“ град Кърджали са допуснати до участие на националния кръг на олимпиадата по история и цивилизации, която ще се проведе в периода от 28 до 30 април2023 г. в  Свиленград. Това стана ясно след публикуването на окончателния протокол на учениците, допуснати до участие в националния кръг на олимпиадата по история и цивилизации.

Мадлена Солакова и Гюрхан Азис ще се състезават в отделните възрастови групи на националната олимпиада и ще мерят сили сред най-добрите млади историци на страната ни. Поредното им участие в такъв научен формат е доказателство за постоянния олимпийски дух, който се формира в  гимназията. Адмирациите са за техните задълбочени знания, отговорност ипрактически умения в областта на историята, постигнати и благодарение на фундаменталната подготовка по история в Гимназията.

През тази учебна година това не са първите изяви на ботевци.  Мадлена се класира и на националния кръг на олимпиадата по български език и литература, а  Гюрхан – достойно се представи и нареди на призовите места в   Националните олимпиади по химия и по физика.

Пожелаваме на двамата млади историци нови успехи и лично удовлетворение!

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини