Обучават новите съдебни заседатели в Окръжен съд-Кърджали

Изображение 1 от 2

    На 31.03.2023 г. в Окръжен съд – Кърджали се проведе задължително начално обучение на новоизбраните съдебните заседатели към съда,  встъпили в първи мандат 14.02.2023 г. – 14.02.2027 г.

    Началното обучение бе организирано съвместно с Окръжен съд – Кърджали и Националния институт на правосъдието по учебна програма в изпълнение на чл. 30 от Наредба № 7 за съдебните заседатели, във връзка с чл. 73, ал. 6 от Закона за съдебната власт и бе в рамките на един ден.

    Лектор на обучението бе Миглена Тянкова – и.ф. Председател на Окръжен съд – Хасково, която запозна съдебните заседатели с основните аспекти в устройството и работата на органите на съдебната власт, статута и етичните измерения в дейността на съдебния заседател, както и основните понятия от наказателното право и процес, необходими за участието на съдебните заседатели в провеждането и решаването на съдебни дела. На съдебните заседатели бяха дадени насоки за организацията им на работата като членове на съдебни състави по наказателни дела от  първа инстанция.

    Христина Русева

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини