Изборният ден в област Кърджали започна спокойно и при добър обществен ред

В спокойна обстановка започна изборният ден на територията на област Кърджали. Предприети са всички необходими мерки за охраната на изборните помещения,на обществения ред и пожарната безопасност. 450 са служителите на МВР от всички структурни звена в областта, включени в гарантиране на реда в изборния процес. Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на вота, и са съотносими към действията на МВР на денонощната телефонна линия 02 90 112 98 и имейл izbori2023@mvr.bg.
Сектор „Български документи за самоличност“ в Кърджали и паспортните звена в РУ работят в днешния ден от 8.30 до 19 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите. От началото на тази седмица са издадени 429 лични карти и 18 удостоверения за гласуване.

Припомняме на гражданите, че в изборните помещения не се допускат граждани, носещи оръжие, обемисти пакети, във видимо нетрезво състояние. Полицейските служители охраняват реда пред секциите за гласуване. Допълнителна намеса е допустима само при поискване и с решение на избирателната комисия.

Това съобщиха от    Регионален пресцентър на МВР   

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини