Тренират сирените на Кърджали на 3 април

На  3.04.2023 г. от 11 часа ще се проведе тест на сиренната система, изградена в гр. Кърджали. Уведомяваме гражданите, че задействането на сирените не е свързано с конкретно събитие, а има тренировъчен характер. Целите на теста са проверка на техническото състояние на системата, повишаване уменията на оперативните дежурни от националния оперативен център (НОЦ) на ГДПБЗН-МВР и в оперативните центрове (ОЦ) към СД/РДПБЗН за реална работа, както и обучение на населението за разпознаване на сигналите.

Комини на жилищни сгради са горели късно снощи и тази нощ. Около 23,30 часа екип на пожарния участък в село Бенковски загасил запален комин на къща в село Китна. Трима огнеборци от службата в Кърджали потушили горящ комин на жилищен блок в града след подаден сигнал тази сутрин около 3,30 часа. Няма материални загуби.

        Сигнал за скъсан електропроводник в кв.““Студен кладенец“ в Кърджали е бил подаден вчера в 9,30 часа. Екип на РСПБЗН-Кърджали обезопасил мястото до пристигането на специалисти от Електроразпределителното дружество.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини