Разкриха заговор за убийства на сенатор, прокурор и полицейски служители в Бразилия

Федералната полиция в Бразилия стартира операция по разбиване на престъпна група, възнамерявала да извърши смъртоносни атаки срещу полицейски и обществени служители, предаде Ройтерс, като се позова на бразилския министър на правосъдието Флавио Дино и други представители на властите.

"Беше разкрит и разследван заговор за убийството на няколко обществени служители, (сред които сенатор и прокурор). Федералната полиция днес извършва арести и обиски, свързани с тази престъпна група", съобщи Дино в "Туитър".

Сержио Моро, бивш съдия и настоящ сенатор, потвърди в "Туитър", че той и семейството му също са били взети на прицел от заговора на престъпната група. Моро добави, че по-късно днес ще се изкаже по въпроса в Сената.

Министър от бразилското правителство е заявил пред Ройтерс, че заговорът е бил организиран от престъпната група "Първа столична команда" (First Capital Command) и не е бил политически мотивиран. Групата се е разраснала стремително през последните години и според разследващи тя контролира трафика на кокаин и оръжия в Бразилия, като в същото време е разработила все по-усъвършенствани методи за пране на пари.

Бившият крайно десен президент Жаир Болсонаро, победен на последните избори от Лула да Силва, свързва разкрития план за убийството на Сержио Моро с "левицата", без да представи доказателства, съобщи Франс прес.

"През 2018 г. Жаир Болсонаро, а сега и Сержио Моро. Това не може да бъде просто съвпадение", написа той в Туитър, визирайки удара с нож в стомаха, който получи по време на първата си президентска кампания.

"Абсолютната власт на всяка цена винаги е била цел на левицата", допълни Болсонаро, който в момента се намира на лечение в САЩ.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини