Стотици отдадоха последна почит на отец Александър Чъкърък в Одрин

На опелото присъстваха свещеници от България, Турция и Гърция. Там бе и  отец Петър Гарена, който е близък приятел на Чъкърък
Да отдадат последна почит на духовника в църквата дойдоха много кметовете, сред които кърджалийския Хасан Азис и одринския Реджеп Гюркан
Отец Чъкърък ще бъде единственият свещеник, положен в двора на храм „Свети Георги Победоносец“, след като лично президентът на Турция Ердоган е разрешил.

Стотици българи, турци и гърци се събраха в българската православна църква „Свети Великомъченик Георги“ в Одрин, за да отдадат последна почит на свещеника отец Александър Чъкърък, който почина на 17 март на 62-годишна възраст.

На заупокойната литургия, водена от старозагорския ми трополит Киприан, присъстваха кметът на Одрин Реджеп Гюркан, зам.-валията на Одрин Съдкъ Зехин, Н.Пр. Ангел Чолаков посланик на България в Р. Турция, както и представители на българската дипломатическа мисия в Турция, и множество свещеници от България, Гърция и Турция.

Да отдадат последна почит на духовника в църквата дойдоха много кметовете, сред които кърджалийския Хасан Азис и одринския Реджеп Гюркан.

„Отец Чъкърък бе един от най-популярните свещеници на Балканите, чест гост в община Кърджали и мой приятел,

и най-видният представител на българската общност в Одрин.С цялостната си родолюбива и добродетелна дейност отец Чъкърък допринесе изключително много за поддържане на приятелски и добросъседски отношения между България и Турция. Поклон пред светлата му памет!“, каза д-р инж. Хасан Азис, кмет на община Кърджали.

НЖ

Снимка: Efod Enver Fotoğrafengül от работилницата "Лицата на Одрин"

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини