Трима славейковци виждат „Бъдещето през моите очи“

Третокласникът Бурак Мустафа от СУ „Петко Рачов Славейков“  е класиран на първо място във възрастова група 6-10 години на VIII-я Областен конкурс за детска рисунка „Бъдещето през моите очи“, организиран от ЦПЛР -ОДК Кърджали, с подкрепата на фирма "ГЛОБАЛ НЕТ". Младият талантлив художник е един от най-активните представители на екипа от занимание по интереси „Детско арт ателие“, ръководено от заместник-директора за начален етап на СУ „Петко Рачов Славейков“ Маргарита Демирева. Тя присъства с него на награждаването в ОДК вчера и сподели колко се гордее с успеха на своя възпитаник. Бурак и г-жа Демирева в тандем имат опит в класирането на челни места. През 2021 г., едва седемгодишен, Бурак печели първо място в конкурса „С очите си видях бедата“. В момента той се подготвя заедно със своя ръководител г-жа Демирева за тазгодишното издание на този конкурс. Наскоро Бурак стана и областен първенец по ментална аритметика.

На второ място във възрастова група 15-18 години на Областния конкурс „Бъдещето в моите очи“ се класира десетокласничката Елис Халим на 16 г. Неин преподавател по изобразително изкуство е Красимира Костова. Рисунката на Елис свърза по уникален начин миналото и бъдещето с футуристичен елемент.

Още едно дете от СУ „П. Р. Славейков“ получи награда от конкурса „Бъдещето през моите очи“. Това е Мирай Халил от 4 клас, която посещава школата по рисуване в ОДК и печели специалната награда на ГЛОБАЛ НЕТ. Неин ментор е Севинч Еминова.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини