Модно ревю на костюми от рециклируеми материали

Славейковци се надяват да станат „Герои на рециклирането“

114 деца от СУ "Петко Рачов Славейков" участваха в модното ревю със саморъчно направени костюми от рециклируеми материали, организирано от училищния клуб "ЕКО УПКО". Толкова пъстър, пълен с цветове и нестандартни реализирани идеи може да бъде само дворът на „Славейков“. Много страст и желание да се откроят със своите тоалети изразяваше лицето на всяко дете. Горди родители също присъстваха на ревюто. Журито бе в състав Милко Багдасаров – директор, Маргарита Демирева и Нешка Шопова – заместник-директори. Работата им бе тежка и отговорна, защото всеки костюм се оказа достоен за награда. Но все пак на състезание като на състезание – откроиха първо, второ и трето място отделно за момичета и момчета, както и 6 награди за оригиналност. Общо 12 деца получиха награди, а за всички са предвидени сертификати за участие. Дебют като водещи направиха най-активните ЕКО УПКО-вци Стефани от 8"б" и Любомир от 9"в" клас.

Събитието е част от инициативите, включени в плана на клуба с ръководител Янислава Парнарова и свързани също с националната кампания, посветена на Световния ден на рециклирането. Тази инициатива официално се координира в България от сдружение BG Бъди активен. През тази година деня се отбелязва като част от кампанията “Искам да съм полезен…Рециклирай ме!”, като учителите се насърчават да ангажират децата с важни теми и въпроси, свързани с разделното събиране, рециклирането и опазването на природата.

Global Recycling Day се отбелязва на традиционно през месец март по целия свят! Инициативата е на Global Recycling Foundation, а темата, традиционно, е “Герои на рециклирането”. Тази година денят на рециклирането се превърна в месец на рециклирането – от 18 февруари до 18 март. Героите на рециклирането се надяват да спечелят голямата награда – Шишеяд. 

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини