Яне поиска отстраняването на Цачева

Сблъсъкът между лидерът на РЗС Яне Янев и председателят на парламента Цецка Цачева продължи и днес.

Янев излезе с декларация по повод отстраняването си от вчерашното заседание.В нея парламентарната група възразява остро недоволство срещу неправомерни служебни действия на председателя на Народното събрание .

Според депутатите той е бил отстранен без никакви основания. "За пореден път парламентът се използва от управляващата партия за публична саморазправа", се казва в декларацията.

Вчера Цачева се е позовала на чл. 133, който не се отнася за политически оценки от името на цяла една парламентарна група, се подчертава в текста, се казва в декларацията. Депутатите имат право свободно да изразяват мнение по всякакви въпроси.

Защо не отстрани и останалите депутати от РЗС след като те са застанали зад декларацията, изчетена от Яне Янев, се пита в декларацията.

РЗС настоява председателят на парламента Цецка Цачева да отмени решението си за отстраняване на Яне Янев от едно пленарно заседание в противен случай от парламентарната група ще искат самата тя да бъде отстранена от едно заседание, заради оскърбление към депутат. От РЗС ще искат Конституционният съд да се позове по казуса.

От РЗС настояват от днешното заседание да си направят отвод Лъчезар Иванов и Цецка Цачева.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини