"Златното момиче" представят славейковци в Дома за стари хора


Петокласници от СУ "Петко Рачов Славейков" радват потребителите на Дома за стари хора / Резидентна грижа за възрастни хора в надтрудоспособна възраст/ в кв. Студен кладенец в Кърджали. Те представят пред тях театралната постановка "Златното момиче", създадена по едноименната българска народна приказка на Ангел Каралийчев. Учениците подготвят своето изпълнение по идея и под ръководството на своята учителка Невена Ангелова и часовете в целодневната организация на обучение. Сами изработват декорите, избират дрехите, осигуряват необходимите материали за пресъздаване на обстановката и изработват мизансцена. Петокласниците като истински актьори пресъздават сюжета на поучителната история, в която доброто бива възнаградено, а злото - наказано. Доказват своето собствено усещане, че човек трябва да се отнася с грижа към познати и непознати хора и само тогава ще получи лично удовлетворение и добро отношение.
Пиесата предизвика възторг и усмивки у възрастните хора, наградили младите актьори с много аплодисменти. Двама от учениците представят пред ентусиазираната публика и поемата "Хайдути" на Христо Ботев.
Срещата на петокласниците и хората в надтрудоспособна възраст създава много положителни емоции и зарежда с настроение. Обещават си да се видят скоро с нова театрална постановка и музикална програма.
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини