Кърджалийският театър гостува на пернишка сцена със спектакъла „Зидари“ на Петко Тодоров

Кърджалийският театър ще гостува в Перник със спектакъла „Зидари“ на Петко Тодоров. Представлението ще се играе на 21 март, от 19:00 часа, на голямата сцена на Драматичния театър в областния град, съобщиха от културната институция.

Сценографията и костюмите в спектакъла са дело на Тодор Райков, а музиката - на Ангел Чавдаров, пластика и сценичен бой – Камен Иванов, преподавател в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“.

Главната роля изпълнява Маринела Георгиева. Участват и актьорите: Божидар Георгиев, Петър Тодоров, Анна Петрова, Динко Ковачев, Якуб Якуб, Атанас Атанасов, Борислав Христов, Рахим Ферад, Орхан Тахир, Мустафа Исмаил, Айхан Шакир, Мергюл Юриева, Русалина Майналовска, Веселина Арабаджиева, Гинка Кирчева и др., уточняват от екипа на културната институция.  

„Зидари“ е една от най-поетичните и трагични драми на българския театър. В нея авторът е вградил романтиката, любовта и тъгата. Творбата е сред ярките образци на художествения синтез между поезията и прозата, чийто майстор безспорно е Петко Тодоров. Пиесата, писана в далечната 1899 г., поразява със своята актуалност и днес. В нея са засегнати темите за любовта, вярата, смъртта, както и трудното единение на българите в една кауза.

Билетите за представлението вече са в продажба на касата на театъра.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини