Ардино отбеляза Националния празник 3-ти март

Ардино отбеляза Националния празник на Република България 3-ти март. На тържественото честване пред бюст-паметника на Христо Ботев присъстваха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан,председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметовете Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков,общински съветници, граждани и ученици. Тук бе и областният председател на ДПС Ресми Мурад. С едноминутно мълчание присъстващите почетоха паметта на героите, паднали за свободата на България.

Началникът на отдел „Образование, спорт и култура“ в Община Ардино Бахар Реджебов произнесе слово, в което подчерта, че за българския народ, който е пъстър етнически букет, датата Трети март 1878 е въплъщение на едно начало, старт към една нова епоха.

Отбелязването на празника продължи с поетична-музикална програма на ученици от СУ „Васил Левски“ с ръководители Валентина Коджаманова и Мюзейен Туран.

В знак на признателност и преклонение пред героите на България венци и цветя бяха поднесени от името на Общинска администрация и Общинския съвет, институции и училища.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини