Офроуд феста „Кърджали 4х4 2023” се завръща след 2 години КОВИД-пандемия

След 2 години пауза заради пандемията от КОВИД 19 Офроуд феста „Кърджали 4х4 2023” се завръща под надслов „Голямото завръщане”. От днес до 5 март Кърджали става столица на офроуд състезанията, които са първия кръг от първенството „Bulgaria Trophy Challenge” и Националния Cross Country шампионат. Това обявиха днес пред журналисти основния организатор и директор на състезанието Тодор Христов и кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

Състезанието е организирано от Автомобилната федерация на България и Община Кърджали и се провежда за 10 път от 2011 година с едно прекъсване от 2 години КОВИД пандемия. „Не случайно тази година то се нарича „Голямото завръщане”. А това става благодарение на дългогодишното приятелство и сътрудничество с г-н Тодор Христов”, каза кметът д-р инж. Хасан Азис. И подчерта, че общинатата се е погрижила за доброто състояние на трасетата за офроуд феста.

Любопитна подробност е, че в тазгодишното издание, което ще се проведе от 3 до 5 март, има участници на под и на 6 години – деца на автомобилни състезатели, каза Тодор Христов.    

По думите му в офроуд феста участват 70 участници от пет страни - България, Гърция, Турция, Румъния и Казахстан. Всички те ще се състезават в пет категории: Cross Country Rally – бързи трасета за автомобили без лебедка; Hard Trophy – тежки трасета за подготвени автомобили и пилоти; за стандартни автомобили без тунинг и лебедка; за неподготвени автомобили и пилоти без напрежение от време и класиране и ATV & Buggy.

По думите на Христов подготвени са над 500 километра състезателни трасета за двата дни, а в неделя 5 март голямото шоу ще бъде на атрактивното затворено трасе в центъра на Кърджали, край Водното огледало.

Предвидена е и категория ATV, като за детския клас Mini Junior (деца от 6 до 10 години) ще има специално изготвено трасе.

Всички категории ще могат да се наблюдават в неделя – 5 март от 10:00 часа на водното огледало в Кърджали, където ще бъде и официалното награждаване. 

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини