Поклон за Апостола в „Славейков“

По традиция в двора на СУ „П. Р. Сладейков“ се проведе тържествено честване на годишнината от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

Тази година отбелязваме 150 години безсмъртие.

Честването започна с едновременно рецитиране на Ботевото стихотворение „Обесването на Васил Левски“, казано за втора поредна година от шестокласника Виктор Колев и повторено от всички малчугани в пълния двор на училището за шампиони.

Продължи с рецитал, подготвен от учениците от Школа „ИстОрика“ с ръководител Димитър Димов, на стихотворения, посветени на Апостола. Рециталът завърши с награждаване на участниците в националния конкурс за най-добра рецитация на стихотворение за Левски – Анделина Дюлгерова от 8б клас, Яница Ханкова от 9б и Мелвин Сюлейман от 11в клас.

Конкурса, организиран за 23-ти пореден от методическото обединение по история, география и философия при СУ „Петко Рачов Славейков“ под надслов „150 години безсмъртие“, спечели за втори пореден път дванадесетокласничката Мария-Магдалена Делчева. На второ място се класира Любомир Колев от 9в клас, а на трето – Ясин Мустафа от 12б клас.

Всички награди връчи директорът на училището Милко Багдасаров.

След това най-малките славейковци поднесоха своите цветя пред портрета на Васил Левски в двора на училището.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бо
    Боян
    1 0
    17:12, 18 фев 2023
    Е па стига с този нарцис Милко
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини