Патронна седмица в ПГ по туризъм

Честванията по случай 138- годишнината от рождението на проф. д-р Асен Златаров - патрон на Гимназия по туризъм продължават.

Театралните изяви на учениците по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта” се разгърнаха отново и в сряда – 15 февруари, когато актьорските умения на златаровциза пореден път очароваха всички присъстващи. Публиката се наслади на забавни етюди, скечове иигрословици.

Почит към личността и делото на проф. д-р Асен Златаров - патрон на гимназията бе отдадена официално на 16 февруари с поднасяне на цветя и караул пред портрета му във фоайето на училището.

Дойде ред и на „най-вкусния“ момент. Под ръководството на инж. Делка Христова гимназисти от XIIа клас, професия „Техник-технолог в хранително-вкусовата промишленост“, представиха стилна изложба - базар на сладкарски изделия, които предизвикаха заслужен интерес сред гостите и възпитаниците на училището.

Спортът също е част от училищния живот. По време на златаровската седмица в гимназията се проведоха футболни срещи между класовете. След оспорвана надпревара заслужено победата бе присъдена на учениците от единадесетите класове.

На края на тази вълнуваща и изпълнена с различни ученически изяви седмица, инж. Стратиева - директор на гимназията пожела на всички ученици, колеги и гости на тържествата здраве, вдъхновение за нови творчески пориви и много успехи в учебно- възпитателната работа!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини