Наказание грози Левски за боя в ложата на "Герена"

Боят във ВИП-ложата на Герена може да донесе наказание за Левски от два мача лишаване от домакинство, съобщава "7 дни спорт". 

Фенове на сините нападнаха делегацията от Ловеч, в схватката човек от ръководството на Литекс е пострадал със сцепена устна след удар с хвърлена запалка. За инцидента БФС ще ползва информация от полицията, тъй като делегатът Илия Илиев е бил при тунела, когато се случил екшънът.

От полицията съобщиха, че инцидентът станал в 72-ата минута след изгонването на Кръстовчев. Шеф от Литекс, най-вероятно директорът Величко Дихонов, вдигнал победоносно ръце. Отдолу феновете от ложа 1, които са повечето баровци с абонаментни карти от най-скъпите, наскачали да се разправят. 

Започнали да псуват и да замерят шефовете на Литекс, които също не останали длъжни. Тогава отдолу последвала атака. Полицията дори е заснела запалянко, който от трети ред спринтира нагоре. Разменили се юмруци и шамари, имало ударени служебни лица от Литекс, твърдят от ловешкия клуб. 

Един от тях имал рана на устната. Стюардите не успели да се намесят навреме и се наложило полицията да влезе в ложата. Гостите от Ловеч били изведени на две групи и натоварени на колите си. Не е вярно, че двама души от ръководството на клуба от Ловеч са били откарани в болница, заявиха още от МВР.

Във ВИП-ложата няма полиция по настояване на ръководството на Левски, за реда там се грижат стюардите и частната охрана от СОТ 161. Това е трети подобен инцидент на Герена от началото на сезона. Преди това схватки станаха в мачовете с Баку (2:0) и Локомотив Сф (1:2). 

Вчера хора от полицията бяха на Герена, за да изземат записите от охранителните камери. Заради инцидента Левски може да бъде наказан с два мача лишаване от домакинство, първият е срещу Монтана този уикенд.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини