Синята зона е на печалба, ръководството приема предложения за подобрение на работата й

Синята зона в Кърджали завърши 2022 г с печалба. Финансовите резултати на общинската фирма ще станат обществено достояние през февруари 2023 г. Икономисва се всяка стотинка. Това сподели за Кърджали бг вести директорката на общинското предприятие „Паркинги,гаражи и зони за паркиране” Шенай Мехмедали. Тя посочи,че всички приходи от Синята зона постъпват в общинския бюджет. От него идват част от възнагражденията на служителите. Голяма част от работещите в Синята зона са наети по програми на Бюрото по труда и такива с европейско финансиране,казва още Шенай Мехмедали.

 Тя посочи, че  всички заинтересовани лица и организации могат в 30-дневен срок, считано от 26.01.2023 г. да изразяват становища и да дават своите писмени предложения по изготвения Проект за изменение и допълнение на Правилник за устройство и дейността на Общинско предприятие “Паркинги, гаражи и зони за паркиране”, които могат да бъдат депозирани в Информационен център на община Кърджали, на адрес: гр. Кърджали, бул. ,,България”, № 41 или на e-mail: obshtinakardzhali@kardjali.bg.

         Заинтересованите лица и организации могат да се запознаят с проекта на интернет страницата на община Кърджали,подчерта Шенай Мехмедали.Тя сподели,че се предвиждат предложенията да бъдат обсъдени на срещи с кърджалийци по райони.Скоро ще се проведе общоградско обществено обсъждане в Залата на Бизнесинкубатора.

Междувременно жителите на  блок „ТАБАК“,които се съпротивяват срещу Синята зона се събраха на събрание. Според нашия сътрудник Мохамед Хабил е имало около 30 човека и те са решили да се изготви протестна писмо до Община Кърджали със следните искания: [⏬]

1. Да се асфалтира цялата улица и паркинг.

2. Да се разграфи паркинга

3. Да се урегулира движението

4. Да се премахнат колчетата

До като не се изпълнят тези исканията, хората не са съгласни зад блоковото пространство да действа като Синя зона

Ще бъде изготвена подписка от живущите в блока.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини