Кърджалийка,нахапана от куче,осъди Общината за 18 000 лева

Община Кърджали е осъдена да заплати 18 хиляди лева обезщетение, ведно с лихвите, на нахапана от безстопанствени кучета жена. Общината трябва да изплати на пострадалата и направените от нея разноски в размер на 1910 лева.  Решението е на Окръжния съд в Кърджали

Случаят е от 27 май 2022 година сутринта. Тогава в района на джамията в кв. Прилепци, 82-годишната жена е нападната от глутница от 4-5 агресивни кучета. Те я събарят на земята, разкъсват дрехите ѝ, нахапват ръцете ѝ, а едно от тях откъсва пръст от лявата ѝ ръка, което наложило и ампутацията му.

Наличието в рамките на общинската територия на глутница от 4-5 безстопанствени, явно агресивни кучета, води до извод, че длъжностните лица, натоварени с изпълнението на предписаните мерки, не са ги изпълнили, т.е. налице е неизпълнение на законови предписани задължения, което обуславя виновното поведение на тези длъжностни лица, а от там и на безвиновната отговорност на община Кърджали, ответник в делото. Подобна проява свидетелства за бездействие от страна на общината по отношение на задължението ѝ по Закона за защита на животните да вземе мерки за предотвратяване на подобни прояви, пише в решението на Окръжния съд.

БНР Радио Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини