Челен опит:Търговците в Момчилград могат да предават безплатно отпадъци от кашони за рециклиране


Търговските обекти в град Момчилград могат да събират и предават безплатно отпадъци от хартия и картон за рециклиране. Услугата се извършва от местна дейност "Чистота" към Община Момчилград през всички работни дни на седмицата по работен график. Събирането на отпадъците става със специализиран камион, който минава по определен маршрут.
[➡️] Отпадъците от хартия и картон трябва да бъдат нагънати и завързани с връзка. Това става възможно след сключен договор между Община Момчилград и лицензирана фирма за събиране на отпадъци от опаковки съгласно чл. 33 от Закона за управление на отпадъците. За целта разделно събраните отпадъци се предават на лица, притежаващи разрешение, комплексно разрешително или регистрационен документ по чл. 35 от същия закон и/или на организация по оползотворяване.
Разделното събиране на отпадъците от хартия и картон има за цел да разшири действащата система за разделно събиране и да намали депонираните отпадъци на Регионалното депо. [♻️] Услугата обхваща ползватели на търговски обекти, производствени, стопански и административни сгради, в изпълнение на изискванията на Закона за управление на отпадъците /ЗУО/.
Гражданите могат да използват подземните контейнери за събиране на битови отпадъци, в които е предвидено сектор, включително и за хартия.
[📞] Допълнителна информация може да получите от отдел „Екология и опазване на околната среда” на адрес: гр. Момчилград, ул. 26 декември №12.
Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини