Орлин Владимиров следил жена си с камери в играчките на детето преди убийството

Най-близките приятели на Евгения и Орлин Владимирови дадоха показания по делото за убийството й, а повечето от свидетелите са убедени, че Орлин е извършил престъплението.

Тялото на Евгения Владимирова беше намерено миналия октомври, изхвърлено в куфар в хвостохранилище край Перник. Според обвинителния акт на прокуратурата Орлин е удушил Евгения в семейното жилище, а след това баща му Пламен, който е бивш служител на ДАНС, му е помогнал да изхвърлят тялото, преди да я обявят за издирване.

Семейството и приятелите на младата жена разказаха, че преди смъртта й Орлин е следил контактите й през телефона, чел е нейни съобщения и е следил какво прави като е сложил камери в детските играчки.

На 13 октомври, когато Евгения е била обявена за издирване, с Орлин се свързали приятелки на жената, които имали среща. Те обяснили, че не е отишла на срещата и че телефонът й бил изключен. Версията на Орлин е, че Евгения е излязла за фитнес и след това не се е прибрала.

Родителите на убитата жена разказаха пред съда, че веднага са разбрали, че се случва нещо лошо, тъй като не е било типично за дъщеря им да изчезне без да предупреди. Освен това нямало как да остави детето си. Опитали да се свържат с нея по телефона, но всички разговори били пренасочени към телефона на Орлин и вдигнал той с обяснението, че искал да знае кой я търси.

"Когато отидохме в жилището на оглед с полицията, за да видим с какви дрехи е излязла, той се държеше хаотично. Започна да вади обувки от последните рафтове в шкафа, държеше се хаотично. Мислехме, че и той е притеснен. Твърдеше, че не знае как е била облечена, но е отишла на фитнес. Видяхме сака й с дрехи за фитнес, но той твърдеше, че има втори комплект. Баща му Пламен също беше там и направи коментар, че за нея било нормално да излиза до 2-4 ч. през нощта. Беше напълно спокоен", разказа майката на Евгения Капка Чорбанова.

Тя обясни пред съда, че още в началото семейството й не е харесало Орлин. "На кого си даваме детето", се питали родителите малко след запознанството с мъжа. Двамата разказаха, че според тях мотивът за убийството не е ревност, а е свързан с пари, които са събирали за нов апартамент.

Капка Чорбанова обясни, че многократно е предлагала на дъщеря си да се изнесе, включително и няколко месеца преди убийството, когато Орлин я изгонил от апартамента заедно с детето. На следващия ден обаче те се върнали. Според Чорбанова семейството не е имало финансови проблеми. Евгения не е споделяла с майка си нито че имала връзка с друг мъж, нито е споделяла да иска да сложи край на брака си. Разказала обаче, че той тайно следи телефона й и проверява с кого общува и споделила, че баща му, Пламен, също имал ключ за апартамента им и "нахлувал когато си поиска".

Майката на убитата Евгения разказа пред съда, че цял месец Орлин е манипулирал всички - и полицията, и близките на младата жена, които са правили всичко възможно да я открият.

"Твърдеше, че са добри хора - и Орлин, и семейството му. Не знам дали е ревнив. Ако й беше ударил един шамар, щеше да си дойде", разказа още Чорбанова. Тя обясни как се е грижила за него и за детето по време на издирването. "Седя с нас, храни се с нас в дома ни, на масата ни след като е убил жестоко дъщеря ми", спомни си майката на Евгения. Тя е поискала от зет си да се подложи на детектор на лъжата още в началото на разследването, но той е отказал. Първоначално семейството е мислило, че може би има вина, но е станал инцидент - бутнал я и тя е паднала.

Чорбанова и съпругът й подчертаха, че цял месец Орлин е манипулирал всички - и полицията, и близките на Евгения, които са правили всичко възможно да я открият. "Нейното дете е единственото в училището, което няма родители. Казахме му, че майка му вече не е жива и че за това е виновен баща му. А баща му е в ареста. Не сме му казвали, че той я е убил", разказа още Чорбанова.

По време на издирването тя е започнала да обръща внимание и на детайли - палец в чата, с който потвърджава, че ще отиде на семеен обяд при родителите си, изпратен от името на Евгения. "Никога не е отговаряла така. Освен това тя не завършваше изреченията с точка", коментира майката на жертвата и обясни, че по-късно разследващите установили, че Орлин отговаря вместо нея.

"Орлин има второ, ужасно лице, което през всички тези години е успявал пред нас и пред техните приятели да прикрива. Въпреки това, той не е успял да го прикрие от нея и в един момент се е издал. Заради това тя е искала да го напусне", каза пред съда бащата на Евгения Андрей Чорбанов.

Показания пред съда даде и един от най-близките приятели на Орлин - Христо Христов. Двамата били съученици, а Христов веднага се включил в издирването като заедно с други общи приятели звънели в болници, за да проверят дали е настанявана жена с описанието на Евгения. Преглеждали са и записи от видеокамери и са спирали съседи от района на апартамента им в столичния квартал "Лагера", за да ги питат дали са виждали младата жена като показвали снимка.

"Няколко дни след като започна издирването имахме среща. Каза, че иска да се откъсне за малко от издирването и да се разсее. Отидохме в магазин, помогнахме му да пазарува. Накрая той се срина. Буквално. Повтаряше само: "Сега ще се разделяме ли, ще се погребваме ли?", разказа Христов. Той е убеден, че Орлин е извършил престъплението, а съмненията са започнали и когато е отказал да се подложи на детектор на лъжата.

Семейни приятели на Евгения и Орлин също дадоха показания пред съда. Диана Стоева разказа, че са били нормално семейство, не е имало индикации за сериозни проблеми, включително и финансови. "Не са се карали, никога не съм виждала Орлин ядосан. Имаха периоди, в които не си говореха", разказа Стоева. По думите й, Евгения е обмисляла да има и второ дете, но е отложила решението, тъй като Орлин не искал тя да си разваля фигурата и освен това питал ако се разделят, кой ще се грижи за децата и как ще ги поделят. Обмисляли са и да купят ново жилище, за което са платили капаро.

"През лятото се запозна с Габриел Димитров. Няколко месеца имаше краткотрайна връзка с него, но не беше сериозна и намерението й беше да я прекрати. Това е първата й извънбрачна връзка с друг мъж. Орлин й беше казал, че в предишни отношения са му изневерявали. И я предупредил, че повече няма да допусне нещо подобно. Той беше много краен и много ревнив. Беше й казал, че ако разбере, че му изневерява, ще я убие", заяви пред съда Диана Стоева.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини