Задържаха 24-годишен без книжка,мамел полицаите със свидетелство менте

Водач е задържан в  РУ-Кирково за използване на фалшиво свидетелство за правоуправление на МВР. 24-годишен се придвижвал с лек автомобил и бил спрян за проверка на 13 януари около 16,30 часа в село Бенковски. Пред полицейските служители била представена белгийска шофьорска книжка, за която възникнало съмнение, че е неистинска. При допълнителни справки било установено, че водачът е неправоспособен. Задържан е бил за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е бързо производство за съзнателно използване на неистински официален документ. Работата по случая продължава разследващ полицай в РУ-Кирково.

 За кражба на катализатори от моторни превозни средства двама софиянци са задържани в Кърджали. По първоначални данни мъжете на възраст 20 г. и 38 г. са откраднали такова устройство от лек автомобил „Мицубиши“ в Кърджали. Изяснява се съпричастността им към още едно такова деяние в града. Работата по случая продължават сектор „Криминална полиция“ и разследващ полицай в РУ-Кърджали.

Проверка за неиздължени издръжки е започната в РУ-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. 43-годишен мъж не изплатил на малолетното си дете определени по съдебен ред месечни вноски, като натрупаната до момента сума достигнала около 5000 лв. Сектор „Охранителна полиция“ работи по случая с оглед на чл.183, ал.1 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини