Нил-Су Керимоглу от детски център „HAPPY DINO“ с награда от състезание с професионалисти

Изображение 1 от 2

     В края на 2022 г. Нил-Су Керимоглу от детски център„HAPPY DINO“ участва в суперфиналана Международния Гранд Музикален Конкурс – Москва. До този конкурс се допускат най-добрите от най-добрите талантливи музиканти и вокалисти от цял свят.

    Конкурсът се проведе в края на м. декември 2022 год.в онлайн формат, а негови организатори са АНО Център за култура и изкуства “Гранд“, Москва с партньор Европейската Асоциация на Фолклорните фестивали - ICH партньор на UNESCO.

    Журито на конкурса се формира от специалисти в областта на културата и изкуството - водещи музикални педагози, известни артисти, композитори, музиканти като съставът му периодично се променя.

    Изпълненията на участниците се оценят по 100-балната система.Критериите за оценка са степен на владеене на инструмента, чистота на интонацията и музикален строй, сложност на репертоара и аранжимент, художествена трактовка на музикалното произведение, артистизъм, творческа индивидуалност на изпълнителя.

    В журито в номинации  „Пиано“влизат Пабло Миро от Meксико – пианист, изпьлнител в Трио Ruizmiro – и Мери Вагнер от Германия – пианистка, директор на музикална школа.

    Нил получи правото да участва в суперфинала  като лауреат 1 степен от сезон 2022 г. Тя изпълни вариации върху руска песен „Среди долиныровныя“ на М. И. Глинка и Рондо в Си-мажор опус 48 на Л.В. Бетовен.

     В състезание с инструменталисти на различна възраст от музикални училища и колежи нашето талантливо момиче спечели 3 награда. Най-големи заслуги за постиженията й има Светла Дамакова – ръководител на школата по пиано.

    Ръководството на детски център „HAPPY DINO“ поздравява  този невероятен творчески тандем с поредната голяма награда и импожелава да продължават да печелят нови конкурси.

    доц.д-р Дора Щерева

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини