Мъск с нов световен рекорд - за най-голямата загуба на лично богатство в историята

Илoн Мъск, бившият най-богат човек в света, постави нов световен рекорд, като загуби най-голямото количество лично богатство от всеки човек в историята.

Според Световните рекорди на Гинес Мъск е загубил около 182 милиарда долара от ноември 2021 г. Според други оценки загубите му, дължащи се до голяма степен на спада на акциите на Tesla, са близо 200 милиарда долара, но така или иначе загубата надминава предишния рекордьор - японския технологичен инвеститор Масайоши Сон, който загуби 58,6 милиарда долара през 2000 г.

Спадът на акциите на Tesla, чиято стойност падна с около 60 процента през 2022 г., накара Мъск да загуби титлата най-богатият човек в света през декември. В момента Forbes оценява личното му богатство на 146 милиарда долара, с над 50 милиарда долара по-малко от главния изпълнителен директор и съосновател на LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, Бернар Арно. В момента богатството на Арно се оценява на 203,8 милиарда долара.

Голяма част от богатството на Мъск е свързано с представянето на акциите на Tesla, което означава, че може да се покачи отново, ако акциите на Tesla се вдигнат. Фирмата не успя да произведе толкова много превозни средства през 2022 г., което не отговаря на очакванията на Уолстрийт и отчасти предизвика скорошния спад.

Годината не изглежда да се подобрява досега, след катастрофата са осем автомобила, за която се твърди, че е причинена от Tesla в пълен режим на самоуправление, само часове след като Мъск обяви, че функцията е достъпна за всеки в Северна Америка, който я поиска.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини