Кучета умъртвиха 72 домашни птици, образуваха досъдебно производство

Досъдебно производство за унищожаване на чуждо имущество е образувано в РУ-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. По първоначални данни през месец ноември в село Прилепци кучета умъртвили 72 домашни птици от стопанството на местен жител. Разследването е по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс.

Водач с фалшиво свидетелство за правоуправление на моторно превозно средство е установен в село Черноочене. При извършена проверка на лек автомобил „Мерцедес“ 36-годишна жена представила шофьорска книжка, издадена в Турция. При направена справка станало ясно, че свидетелството за правоуправление е фалшиво. По случая е започната проверка в РУ-Кърджали с оглед на чл.316 от Наказателния кодекс за съзнателно използване на неистински официален документ.

Проверка и досъдебно производство за извършени измами с дърва за огрев са образувани в РУ-Кърджали. 28-годишна жителка на областта превела 1050 лв., да й бъдат доставени дърва, като до момента нито е била изпълнена поръчката, нито са били върнати парите. По същата схема е бил измамен 34-годишен жител на община Черноочене. Работата по случаите продължават сектор „Криминална полиция“ и разследващи полицаи в РУ-Кърджали.

Около 18,30 часа вчера в Кърджали се запалил пластмасов контейнер. Екип на РСПБЗН-Кърджали загасил горящите отпадъци. Небрежна работа с огън причинила пожара, при който изгорял контейнерът.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини