13-ти пореден исторически маскен бал за славейковци


В препълнена зала с излъчването на филма "Завещанието" започна 13-ия исторически маскен бал в актовата зала на СУ "П. Р. Славейков". Събитието се организира за поредна година от школата по история "ИстОрика" с ръководител Димитър Димов.  На сцената в типична поза с перо в ръка Паисий Хилендарски пише своята "История славянобългарска". Водещите от 8а клас, облечени в костюми на средновековни принцеси, представят успехите на Школа "ИстОрика" през годината - заснети и наградени филми, конференции, конкурси. Първо място на Седмата национална ученическа конференция по история за филма "Възмездието", специалната награда на кмета на Община Варна за видеофилма "Завещанието" в Шестия национален ученически конкурс за историческа памет "Будител" и Националната ученическа конференция "Ода на свободата", първо място в раздел "Драматизация" на 8-мата Национална ученическа конференция по гражданско образование с тема "149 години безсмъртие" - това са само най-големите колективни отличия за Школата през изминалата година. 
Последва награждаване на индивидуалните призьори от страна на заместник-директорите на училището. 
Ана-Мария Славкова от 12в клас завоюва първо място за видео-есе в Шестия национален ученически конкурс за историческа памет "Будител" и трето място в тандем с Мария-Магдалена Делчева от същия клас в категория "Проект" на тема "За да те видят - говори" на Осмата национална конференция по гражданско образование "Семейство - училище - общество".
Християн Джелепов от 11в клас е награден за спечелената специална награда плакет на Фондация "Българска памет" за драматизация в Шестия национален ученически конкурс за историческа памет "Будител". Негова заслуга е монтажът на всички филми на "ИстОрика" през годината.
Деветокласниците представят подготвени скечове от училищния живот и тийнейджърското си битие, в които са включени имената на известни исторически личности. Така правят своя дебют на сцена и пред публика и празнуват членството си в Школа "ИстОрика".
Директорът Милко Багдасаров пристигна от командировка точно навреме, за да види предпремиерата на най-новия филм на Школата, сниман буквално преди дни в Ловеч и Карлово и посветен на Апостола със заглавие "Чуй, народе!". С този филм възпитаниците на "Славейков" ще участват в националния конкурс за 150-годишнината от смъртта на Левски догодина. 
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ди
    Директор
    0 0
    21:57, 24 дек 2022
    Директора самокомандирован в естествения си първо извор рождение, монтанското гето. Защо до сега не признава, че е осиновен........
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини