Денков огласи при какви условия ПП ще върне мандата неизпълнен

„Продължаваме Промяната“ предлага на парламентарните групи да се обединят по приоритети в програмна декларация, която да се гласува в началото на януари в пленарна зала. Това съобщи на брифинг в парламента Николай Денков, номиниран за министър-председател от „Продължаваме Промяната“.

Денков обясни, че програмната декларация се очаква да съдържа преамбюл, в който се обяснява избраният подход, конкретни национални цели, към които да бъде приложен списък с конкретни законопроекти, които Народното събрание да разгледа през 2023 г. 

Той информира, че днес е изпратил писма до всички парламентарни групи, с които ги е помолил да изпратят предложения, които смятат за важни - да бъдат включени в програмата на Народното събрание за следващата календарна година. 

Срокът за получаване на тези предложения е четвъртък вечерта, уточни Денков. По думите му в петък постъпилите предложения ще бъдат обобщени. В петък следобед от 14:00 часа сме поканили всички парламентарни групи за обсъждане на този списък. Идеята е да видим заедно къде би могло да има общо сечение на приоритети, обясни Денков. Той посочи, че след Нова година в първия работен ден канят отново парламентарните групи, дали своите предложения, за да бъдат оформени национални приоритетни задачи в програмна декларация. 

Очакванията са в първите дни след 3 януари тази програмна декларация да бъде включена за гласуване в пленарна зала. Ако тя не получи подкрепа, ще върнем мандата неизпълнен. Ако програмната декларация получи подкрепа, тогава стои въпросът как би могъл да изглежда кабинетът. 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини