Кметът откри обновената зала за бокс в спортен комплекс "Арпезос"

Изображение 1 от 3

    Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис откри обновената зала за бокс в спортен комплекс „Арпезос”. В същото време даде старт и на междуобластното първенство по бокс, в което участват 5 отбора от Кърджали, Момчилград, Стара Загора, Хасково и Димитровград.    Около 50 състезатели ще мерят сили в първенството.

    Той поздрави спортния клуб „Арда бокс” за успехите, които жъне на републиканския и европейски ринг и подчерта, че след като те са постигнати при трудните условия преди ремонта, сега се очаква да бъдат надградени и на световно ниво.  Кърджали стана фактор в развитието на бокса в България, не без гордост подчерта кметът д-р инж. Хасан Азис.

    „Условията, при които тренираха нашите спортисти наистина не бяха на ниво. Въпреки това те постигнаха много добри резултати”, подчерта кметът. Той изрази надежда, че сега при новите условия тези добри добри резултати да бъдат надградени.   

    Ремонтът включва подмяна на част от дограмата, друга част е покрита с  талашитени плоскости, което на практика повишава температурата в залата и създава условия за провеждане на нормални тренировки. Ремонтирани са и санитарните възли. Това, което остава да се освежи е  входа към боксовата зала.  

    „Не сме направили повече инвестиции, тъй като все още очакваме цялостния ремонт на спортната зала като за тази цел сме кандидатствали за финансиране по норвежката програма. Търсим и други източници за финансиране”, каза кметът.  

    В знак на благодарност за оказаната подкрепа при осъществяването на ремонта на залата треньорът на „Арда бокс” Стоян Узунов му връчи плакет и благодари на всички други спонсори, които са подпомагали бокса в Кърджали през годините.

    Това съобщиха от Общинска администрация.

    Снимки:еТВ

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини