Десислава Атанасова коментира с усмивка номинацията на акад. Николай Денков

Тази кандидатура е обречена, заяви пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на групата на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, коментирайки номинацията на акад. Николай Денков за министър-председател. 

„Николай Денков е бил заместник-министър в правителство на Бойко Борисов, служебен министър в правителство на Румен Радев и министър в правителство на Кирил Петков. Можем да говорим за модела „Борисов – Радев – Петков“. Освен това искам да припомня, че е бил и заместник на Меглена Кунева. Това дали означава, че НДСВ се завръща, или Тройната коалиция. Припомням някои факти от биографията на Николай Денков, защото някои твърдят, че вторият ешелон на ГЕРБ може да оглави кабинет на „Продължаваме Промяната“. Това го казвам с усмивка“, посочи тя за опита за реализация на втория мандат, който предстои да бъде връчен на „Продължаваме Промяната“. 

Атанасова каза, че до този момент ГЕРБ-СДС не са получавали покана за разговори. „Неуместно е да питате дали ще подкрепим мандат на „Продължаваме Промяната“. Някои ги наричат шарлатани, други – аматьори. Смятате ли, че искаме да разговаряме с такива хора?“, попита тя журналистите в парламента. 

„Имаше една безспорна кандидатура, гражданска, която имаше смелост в тази критична ситуация да поеме цялата отговорност и да представи кабинет. Считам, че вчера Народното събрание изпусна шанса един много професионален и амбициозен кабинет да изпълнява своята програма и приоритети“, коментира още Атанасова за отхвърлената от парламента кандидатура за премиер на проф. Николай Габровски. 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини