Любознателност, флашмоб и филм съчетават славейковци

От екскурзия с учебна цел в Плевен, Ловеч и Карлово се завърна голяма група ученици от 7 до 12 клас в СУ „Петко Рачов Славейков“. В присъствието и с дейното участие на директора Милко Багдасаров двата почивни дни се превръщат в интензивен маратон от дейности и завършват с резултат 3в1 – импровизиран флашмоб под надслов „Не на насилието!“ пред Панорамата в Плевен, заснемане на филм за Левски в град Ловеч и град Карлово, посещения на културно-исторически забележителности и в трите града.

Идеята за пътуването възниква, когато Школа „ИстОрика“ стартира подготовката за заснемане на документален филм за Левски за участие в национален конкурс. Датата на пътуването съвпада с деня на Плевен и последния ден от 16-дневното предизвикателство, организирано от движение „Ръка за помощ“ и Ученическия парламент на СУ „П. Р. Славейков“.

Така групата се обогатява с хора, снимачният екип – с още актьори, оператори, статисти и гримьори.

Флашмобът е сниман пред Панорамата в Плевен и се превръща в атракция за многобройните жители и гости на града. С проявата завършва 16-дневното предизвикателство за активност за елиминиране на насилието над жените и започва 365-дневното предизвикателство „Да бъдем добри!“. Видео от флашмоба е качено в платформата  YouTube на следния линк: https://www.youtube.com/watch?v=dncoukVu9nE

Филмът за Апостола ще бъде монтиран и изпратен за участие на национален конкурс, посветен на 150-та годишнина от кончината му, като очакването е първо място за създателите му. Освен това Ана-Мария Славкова от 12в клас ще участва в същия конкурс със своето видеоесе, също заснето по време на екскурзията.

„Опознай Родината, за да я обикнеш“ е не просто мото, което следват учениците и учителите на „Славейков“- Те го допълват със смислени и забавни дейности.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини