23-годишен с БМВ блъсна 5-годишно дете в Кърджали

5-годишно дете и 19-годишен пътник пострадали леко при пътнотранспортни произшествия. Малолетният изскочил на платното на улица в Кърджали и бил ударен от „БМВ“ с 23-годишен водач. Детето било прегледано в Спешното приемно отделение и освободено. Тестът за алкохол на водача е с отрицателен резултат. 19-годишен с „Ауди“ се блъснал в дърво по пътя между селата Нановица и Равен, след като изгубил контрол над управлението. Леко пострадал 19-годишен пътник. Не е констатирана употреба на алкохол. 25-годишен с „Дачия“ ударил паркиран автомобил „БМВ“ при заобикаляне на улица в Кърджали. Водачът напуснал мястото на произшествието, без да уведоми контролните органи. Издирен е по-късно. За трите катастрофи са съставени актове по ЗДвП.

Двама неправоспособни водачи, управлявали нерегистрирани мотопеди, са били установени в хода на специализирана операция на РУ-Кърджали. 16-годишни момчета се придвижвали с мотопеди в Кърджали и при извършена проверка станало ясно, че моторните превозни средства са без регистрация, а водачите им не притежават свидетелства за правоуправление. В хода на същата операция при проверка на лек автомобил „Фиат“, управляван от 27-годишна, станало ясно, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Проверките по случаите са с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

343 моторни превозни средства са били проверени при специализирана операция на територията на полицейските управления в Момчилград и Крумовград от 8 декември до 11 декември за контрол на скоростните режими, на водачите за употреба на алкохол и наркотични вещества, за използване на обезопасителни колани и наличие на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. 193 са констатираните нарушения на ЗДвП, за които са съставени 11 акта, 148 фиша, 34 са заснетите клипове за превишена скорост, за които ще бъдат съставени електронни фишове.

56 ловци са били проверени от полицаи от управленията в Момчилград и Ардино и горски служители на 10 декември за редовността на разрешенията за лов и носене на ловно оръжие, мерките за безопасно боравене с оръжие и използване на светлоотразителни елементи по облеклото. Няма констатирани нарушения.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини