Стотици се включиха в протеста на КНСБ за по-високи доходи

    Стотици хора от цялата област Кърджали се включиха в протестното шествие на КНСБ за достоен живот и по-високи доходи. 

    Шествието тръгна от Автогарата в Кърджали в 16 часа на 7 декември, сряда, и завърши с митинг пред паметника на Васил Левски в центъра на града. 

    Минимална заплата от 850 лв. и бързо приемане на новия бюджет за страната за 2023 г. са сред исканията на протестиращите.

    Исканията на протестиращите са две - от 2023 г. минималната работна заплата да бъде 850 лв., а също бюджетът да бъде актуализиран. Това каза Иванка Караколева, областният председател на синдикалистите=

    Протестиращите казаха: "Искаме по-високи доходи за хората с много ниски заплати, пенсиите и очакваме разбиране от правителството и подкрепа на обикновения човек; И децата ни се затрудняват, и родителите ни, и ние, всички сме в трудно положение; Гласуваме за парламент, а парламентът нехае и не го интересува; Работим на минимална работна заплата 710 лева. Работим осем часа и половина в детска градина. Влизаме в две групи - едната група е от 30 деца, а ние работим за тези 710 лв. осем часа и половина."

    В протеста се включиха членове на КНСБ от секторите образование, здравеопазване, държавно управление и индустрия. 
    Да подкрепят протеста бяха областният лидер на БСП Милко Багдасаров и депутатът от Български възход, избран от Кърджали Григор Захариев.
    "Мисля, че исканията, които КНСБ има, изцяло кореспондират с исканията, които има БСП, особено в частта за минималната работна заплата, че трябва да е 850 лв", каза Милко Багдасаров за Радио Кърджали.
    "Смятам, че е редно да подкрепим хората. Защото, първо, съм депутат от Кърджали и второ, нашата партия има идеята да подкрепя всяка инициатива на българския народ за благоденствие", каза народният представител от "Български възход" Григор Захариев.  
    Протестното шествие мина по бул. България, а финалната точка бе пред Паметника на Васил Левски, където се проведе митинг. 

    БНР Радио Кърджали

    Снимки:Мохамед Хабил

                 еТВ

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини