След концерт в Сардиния започва коледното турне на Васил Петров

След концерт в Сардиния започва коледното турне на Васил Петров.

"Той предизвика възторг в Сардиния. След като акостира върху любимия остров на агент 007 в Средиземно море, българската джаз легенда вдигна отново на крак почитателите на изящната музика на престижна джаз сцена в столицата Каляри", разказват от екипа на изпълнителя. 

"Взискателната международна публика приветства с аплодисменти музиканта близо до красивите плажове, където Роджър Мур навремето снима класиката за Джеймс Бонд "Шпионинът, който ме обичаше".

От Каляри, където се провежда музикалното събитие, е и Катерина Мурино - ослепителната италианка, нашумяла с участието си в хита за Бонд „Казино Роял“ с Даниел Крейг. Сардиния е едно от най-горещите места и за шоубизнеса, и за музикалния елит. Плажовете и яхтите са заети от знаменитости като Бионсе и Джей Зи, Ирина Шайк и Брадли Купър, Роби Уилямс, Лени Кравиц и Дензъл Уошингтън, а джаз сцената събира най-големите звезди", разказват от екипа на изпълнителя. 

"Концертът бе изпълнен съвместно с оркестъра на Паоло Карус, един от най-известните и ценени джаз пианисти и композитори на Сардиния, и е част от поредица културни събития организирани от Jazz in Sardegna  в престижни джаз клубове и театри", допълват от екипа на Васил Петров.

Това е третата покана към него от Микеле Палмас, директор на международния джаз фестивал European Jazz Expo и основател на Jazz in Sardegna. През 2016 и 2017 година българският певец гостува на джаз фестивала в акомпанимент на сардинския биг бенд на Паоло Нонис. В 42-годишната си история Еuropean jazz expo е бил домакин на Майлс Дейвис, Би Би Кинг, Ди Ди Бриджуотър, Чик Кърия, Рей Чарлз, Джо Кокър, Джеймс Браун, Дизи Гилеспи, Хърби Хенкок, Рей Джелато, Омар Соса, Бил Фризъл, Джо Ловано.

Както писа БТА, първият концерт от турнето "Бяла Коледа" на Васил Петров е на 14 декември в Перник. Следват - на 15 декември - Велико Търново, 16 декември - Търговище, и 19 декември - Хасково. 

Празничното турне продължава и с още два концерта "Коледа с Васил Петров" с оркестъра на Държавна опера в Русе с маестро Димитър Косев, където ще му партнира сопраното Даниела Караиванова. Концертите са в Русе - на 21 декември, и в Габрово - на 22 декември.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини