50 коледни елхи грейнаха в "Паисий"


В навечерието на Коледа в класните стаи на най-старото училище в града грейнаха 50 коледни елхи. Традицията повелява във всеки дом за коледните и новогодишните празници да има украсена елха. Легендите за това са много и различни, но щом наближат Светлите Рождественски празници, хората по света украсяват с коледно дръвче домовете си. Паисиевци, спазвайки тази традиция, украсиха училищните си „домове“ с коледни елхи - класните стаи са като дом за ученците, в тях преминава голяма част от времето им, а в класовете отношенията са като в едно семейство. С много любов, желание и предчувствие за коледни вълшебства всеки клас се постара да украси своята стая и да ѝ предаде коледен дух. Особено е вълнението от предстоящите празници в „Бизнесинкубатора“, където са най-малките паисиевци – освен на украсените си стаи, малчуганите се радват и на две големи елхи във фоайето на сградата.
Празнично е и извън класните стаи - началото и краят на учебните часове се оповестява чрез коледни и новогодишни мелодии и песни, а още на входа ученици, родители, учители и гости са посрещнати от естествената красота на истинско коледно дръвче. Украсено е и цялото училищно пространство, защото школото е дом и за колектива на „Паисий“ – той също показа своето отношение, стараейки се, без излишна показност и кич, да придаде уют и празнична атмосфера на училището с пожеланието празникът да бъде във всеки дом и в душите на всички хора!
Последният щрих към „Духа на Коледа в „Паисий“ ще бъде тържественото запалване на светлините на коледната елха. То ще се състои на 07.12. 2022 година от 17:30 часа, а за празничното настроение на всички присъстващи ще се погрижат талантливите „звънчета“ на госпожа Пейкова! Очакваме ви!
Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини