Славейковци на среща с Андриан Георгиев в рамките на „Силните хора даряват“

Днес по обяд в Актовата зала на СУ „Петко Рачов Славейков“ се проведе среща – беседа на учениците от Ученическия парламент и от 11 и 12 клас с Андриан Георгиев – европейски шампион по първа помощ и един от най-активните безвъзмездни кръводарители в страната. Събитието е организирано от новото ръководство на УП в рамките на ученическата кампания „Силните хора даряват“.

Още през октомври месец младежите направиха вдъхновяващо видео, с което изразяват своята готовност да кръводаряват и призовават всички да се включат. Проблемът с липсата на кръводарители е изключително голям не само в Кърджали, а и в цялата страна.

По този повод бе и срещата с Андриан Георгиев и като част от проектните им дейност във връзка с кампанията. Гостът изключително увлекателно разказа своята лична история и мотивация да бъде един от най-активните кръводарители – за своите 38 години той е давал кръв общо 31 пъти. Обясни на учениците своята гледна точка и без да дава препоръки, по уникален завладяващ начин, ги превърна в последователи на идеята.

Нарече хората, които помагат по такъв пряк начин чрез кръводаряване, „герои без наметала“ и ги приобщи към каузата.

С част от УП гостът направи кратко видео, което ще бъде разпространено в социалните мрежи. Безкрайно хареса училището за шампиони и обеща да се върне.

Андриан Георгиев е инструктор по Първа помощ и един от малкото редовни кръводарители в България.

Започва да се занимава с Първа помощ през септември 1997 г. Отдава се на професията. Има квалификации и сертификати за:

•    Инструктор по Първа долекарска помощ 4-то ниво към Български младежки червен кръст;

•    Инструктор по Първа помощ на бебета, деца и възрастни;

•    Инструктор по Първа помощ на работното място;

•    Инструктор по кардио-пулмонална ресусцитация (КПР) и автоматична външна дефибрилация (АВД) и Първа помощ с автоматична външна дефибрилация;

•    Инструктор по КПР И АВД към Европейски съвет по ресусцитация.

Освен с тях, Андриан Георгиев може да се похвали с рядко популярни постижения, които красноречиво говорят за способностите му – той е европейски шампион по Първа помощ за 2013 г.; съдия на европейските състезания по Първа помощ през 2015 г. и 2016 г., национален обучаващ по Първа помощ на Българския младежки Червен кръст. Води обучения по Първа помощ във FirstAidbg.com.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини