1 декември - Световен ден за борба срещу СПИН,в РЗИ правят безплатни изследвания

За поредна година международната общност отбелязва 1 декември – Световен ден за борба срещу СПИН. Тази година той е под надслов „Време за равенство!“.

На 1 декември 2022 г. Световната здравна организация призовава световните лидери и гражданите да се обединят, за да се изправят срещу неравенствата и да достигнат до хората, които в момента не получават основни услуги за ХИВ. Разделението, неравенството и незачитането на човешките права позволиха на ХИВ да се превърне и да остане глобална здравна криза.

Във връзка с популяризиране на Световния ден за борба срещу СПИН, РЗИ-Кърджали ще проведе здравно-образователни дейности: беседи, презентации и прожекции на тематични филми с ученици от гр. Кърджали. Всички ще получат информационни материали и символни червени лентички.

В периода от 1.12. до 9.12.2022 г. е организирана Седмица на отворените врати за анонимно и безплатно изследване за ХИВ, хепатит „В”, хепатит „С” и сифилис в лаборатория „Медицински изследвания“ към РЗИ-Кърджали, всеки работен ден от 9.00 до 15.00 часа.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини