Наситени с емоции и добри дела дни на самоуправление в „Славейков“

4500 лева за Габи от благотворителния базар

Точно в 8:00 сутринта на 17 ноември започна патронният празник в СУ „П.Р.Славейков“. Още преди директорът да предаде властта, младите IT специалисти от клуб WhiteHat го посетиха в кабинета му и Даниел Палазов от 8 ‚в‘ клас подари на директора Милко Багдасаров 3D макет на родното училище по повод празника. Момчето е работило по проектиране на изненадата си с дни, а после използвало  3D принтера в STEM центъра в тайна и Багдасаров беше изключително развълнуван от новата придобивка за училището.

След това денят на славейковци продължи с предаването на властта и талисмана бухалче в учителската стая,където директорът Багдасаров символично ги предаде за шести пореден път на председателя на Ученическият парламент Деница Георгиева от 12 г клас.

И тази година учениците имаха шанса да „влязат в обувките“ на своите учители и ръководство в рамките не на един, а на два дни. Заместник-директоритеГроздан Грозев, Пепиния Китова, Маргарита Демирева, Галя Карапеткова и Нешка Шопова са замествани съответно от Константин Чаушев, Карина Чолакова, Селин Джамбазова, Рая Карамилева и Виктория Михайлова. Мария Муканова замества училищния психолог Добрина Стойчева, а Мелвин Сюлейман – педагогическия съветник Катерина Дикмева. Завеждащ личен състав Станислава Костова е със заместник Даниела Караиванова, специалистът информационно осигуряване АтанасСемерджиев - от Янислав Димитров, а в канцеларията опит с документи добиват Никола Атанасов и Ивайла Халваджиева.

Веднага след обявяването на новото ръководство първата им задача беше да се проведе оперативка в директорския кабинет, след което всички се заеха с предстоящите задачи,докато учениците от 9 до 12 клас,които не са част от ръководството, заеха местата на учителите в прогимназиален етап, с които предварително се бяха свързали, за да определят темите, които да преподават.

Освен учениците от гимназията най-пълноценно в празника се включиха децата от 1-ви до 4-ти клас с четири концерта по потоци, включващи танци, стихотворения, пиеси на пиано, демонстрации по карате и аеробика и много песни и скечове.

През цялото време на концертите на двора имаше и благотворителен базар с домашни вкусотии, приготвени от славейковските ученици и техните семейства. Заедно със сумата от кутията за дарения ръководителката на движение „Ръка за помощ“ ще преведе по сметката за лечение на Габи обща сума от 4500 лева.

Изобилието от вкусотии направи така, че не всичко да може да се продаде в двата дни на самоуправление. Част от домашните ястия, които останаха, славейковци решиха да дарят на питомците в Дома за стари хора, Клуба на инвалида и някои от защитените жилища за деца с увреждания в Кърджали, като екип младежи, воден лично от директора Милко Багдасаров, направи благотворителен маратон и зарадва обитателите на тези институции не само с вкусни ястия, но и с кратка програма, добра дума и приятелска компания. Тези срещи ще продължат тепърва на регулярен принцип.

След концертите Ученическият парламент събра представителите на класовете в актовата зала, за да се запознаят с резултатите от наскоро проведените проекти на екип ученици в Германия и филма, който те създадоха в рамките на проектните дейности.

Паралелно с работата по патронния празник славейковци се подготвяг и за предстоящите избори за ново ръководство на Ученическия парламент, правейки събиране, на което създадоха нужните анкети с длъжности, за който отговорниците на класовете ще трябва да гласуват.

Вторият ден на самоуправление протече със заместване в учебните часове, а по обяд директорката Деница Георгиева връчи сертификатите на учениците, преминали обучението в Академията за млади лидери, проведено в СУ „П. Р. Славейков“ преди две седмици и организирано от Министерството на младежта и спорта. Денят завърши с връщането на властта в ръцете на Милко Багдасаров с предаване на медальона бухалче обратно в неговите ръце.

През двата си дни на власт, учениците се докоснаха до работата на своите учители и за поредна година си припомниха колко е важно да уважават другия и да работят заедно в екип.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини