Започва проектирането на магистрала от Русе до Маказа

Служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков е възложил проектиране на цялата магистрала от Русе до Маказа. Предвидено е магистралата да преминава през Прохода на републиката.

"До момента са одобрени като подробен устройствен план два етапа от бъдещата магистрала до обхода на Бяла", уточни министърът, цитиран от БТА.

Правителството обяви магистралата от Русе до Велико Търново за национален обект

Допълни, че магистралата ще пресича автомагистралите "Тракия" и "Марица". По думите на Шишков това ще бъде изключително важно трасе за Стара Загора, защото през областта ще минават три магистрали и това ще е добре икономически за района.


Според него тунелът под Шипка е планиран лошо и неправилно, "защото е с по-една лента в посока". Така бил изпълнен и обходният път на Габрово, но по думите му трасето нямало как да бъде разширено.

България е построила 870 км магистрали, преди 10 г. е трябвало да са 1750 км

Шишков допълни, че са подписани договори с фирмите, които ще отговарят за зимната поддръжка на пътищата. Агенция "Пътна инфраструктура" е уверила, че е извършена проверка на строителните фирми, които са спечелили конкурсите и министърът нямал притеснение в тази посока. Допълни, че финансирането е осигурено и в процес на разплащане е 15 на сто авансово плащане.

Дневник.бг

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини