Събраха почти осем хиляди лева в помощ на Никола

7 900 лв. е сумата, която бе събрана на благотворителния футболен турнир в помощ на Никола, който се проведе през уикенда в Смолян. В надпреварите участие взеха 11 отбора, като победител е тимът на "Фюшън" от Мадан. Втори са "Савой клуб" - Смолян, а трети се класираха "Партизан" - Смолян. От такси на участниците събраните средства възлизат на 1 600 лв. Към тях смолянчанинът Антоан Шотаров прибавя 2 000 лв, а в кутията за дарения се събраха 4 300 лв. В тази сума са включени и дарените пари от страна на Областна администрация - Смолян, които бяха предадени от областният управител Стефан Сабрутев. 
 
Всички участници получиха грамоти, а първите три отбора купи и медали. За най-добър вратар на турнира бе награден Самоил Хъмчев, за най-добър футболист приза взе Лъчезар Чавдаров, а наградата за феарплей грабна отборът на "Галактикус". Алекс Кадиев бе най-малкия участник, а  Сара Аршинска бе отличена като дама взела участие в турнира. Димитър Мазаров бе определен за най-колоритен участник. 
Победителите бяха наградени от областният управител на Смолян Стефан Сабрутев и народните представители Михал Камбарев и Христо Петров, известен като Ицо Хазарта. 
 
"Всеки ден да продаваме ръка на доброто", призова Събрутив преди церемонията по официалното закриване на турнира, като пожела на Никола да се изправи на крака. 
 
Камбарев също изрази съпричастност, като увери 18 - годишния младеж в инвалидна количка, че не е сам. 
 
"Света се движи и променя от малка група хора, ние сме зад теб. Продължавай напред", добави народният представител от 22-ри Многомандатен избирателен район. 
 
Подкрепа изрази депутатът Христо Петров / Ицо Хазарта/
 
"Тук съм, за да съм част от тази кауза", обяви депутатът. 
 
Организаторът на турнира Венцислав Чавдаров благодари на всички участници и съпричастни към каузата за Никола. 
 
Съдействие за реализирането на благотворителния турнир Чавдаров е получил от Община Смолян, МБАЛ-Смолян, ОДМВР-Смолян, бивши членове на Съдийската футболна колегия в Смолян. 
 

Благодарност към участниците изразиха и от семейството на Никола Хъмчев,  който преди време претърпява инцидент, който го приковава на инвалидна количка и на този етап са му необходими средства за рехабилитация.

Адриан Кулев

Име: Никола Венциславов Хъмчев Банка: УниКредит Булбанк
Банка: УниКредит Булбанк IBAN: BG25UNCR70001525109765 BIC: UNCRBGSF
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини