Поредица от срещи за Синята зона инициира кметът Хасан Азис, подготвя се широко обществено обсъждане

Поредица от срещи за Синята зона инициира кметът на Община Кърджали инж.д-р Хасан Азис, като подготвя широко обществено обсъждане. Първите срещи са с жители на централната градска част. Утре от 17,30 часа градоначалникът ще разговаря с жителите на блоковете „Младост“. Това стана ясно на брифинг с журналисти.

Канят се всички живущи в района да споделят мнения възражения или предложения. На входовете на блоковете има облепени листове с информациа Това каза за Кърджали бг вести директорката на общинската фирма „Паркинги,гаражи и зони за паркиране“Шенай Мехмедали.

Кметът д-р инж. Хасан Азис каза,че се подготвя широко обществено обсъждане, като целта е да се подобри работата на Синята зона.Има несъвършества и ние искаме да се консултираме с гражданите,подчерта градоначалника. Той припомни,че в рамките на предизборната кампания ГЕРБ са инициирали разговор по темата, но истинския дебат предстои.

Ние работим усилено върху по-добра организация на движението. Предстои пускането на буферен паркинг с 2000 места.Очакваме още количества асфалтова фракция за валиране.Паркингът е до парк „Арпезос Север“,но няма да засяга негова територия.Няма пречка гражданите да го ползват и в момента. Когато бъде готов таксата за паркиране на ден ще бъде 2 лева.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини