Бед Бъни доминира в наградите на Apple Music

Пуерториканската регетон звезда Бед Бъни спечели наградата за изпълнител на годината на Apple Music до голяма част благодарение на албума си "Un Verano Sin Ti", който е най-стриймваният на музикалния гигант за 2022 г. и най-успешният в него за всички времена, предаде Асошиейтед прес. 

Бед Бъни натрупа доста първи места в Apple Music. "Moscow Mule" притежава рекорда за най-успешна латино песен на всички времена по стриймване за първия ден на пазара в световен мащаб. 22 негови песни попаднаха в глобалния списък Daily Top 100, с което подобри рекорда за най-много едновременни влизания на един латиноамерикански изпълнител, а песните му са достигнали No 1 в Daily Top 100 в 34 държави по света - повече от всеки друг латиноамерикански изпълнител. 

"Латино музиката се разрасна толкова много. Никога не бих си приписал всички заслуги или казал: "Това е благодарение на мен". Не, това е заслуга на всеки един от нас. Цяло поколение. Нашата енергия и присъствие винаги се усещат", каза Бед Бъни пред Apple Music".

Годишните победители на Apple Music отразяват както мнението на редакторите на Apple Music, така и какво клиентите по света слушат най-много. Наградите на "Apple Music се връчват за четвърта година. Те продължават да се развиват. 

Това е поредното отличие през една много успешна година за Бед Бъни. През 2022 г. той спечели "Грами" за най-добър ърбан албум и победи Дрейк, Ед Шийран, Хари Стайлс, Джак Харлоу, Лил Нас Екс и Лизо за отличието "Изпълнител на годината" на наградите на MTV. Той оглавява списъка с номинации за наградите "Грами" за латино музика с 10 на брой, включително за албум на годината и запис на годината за сингъла "Ojitos Lindos" с участието на Бомба Естерео. 

"Un Verano Sin Ti" на Бед Бъни е най-продаваният албум на годината според "Билборд" и първият изцяло на испански език, който дебютира под номер 1 в класацията "Билборд 200". Тази година той стана и единственият изпълнител в историята, който организира две отделни турнета за 100 млн. долара за по-малко от 12 месеца -  "El Ultimo Tour Del Mundo'' и "World's Hottest Tour''. 

Миналата година на наградите на Apple Music Оливия Родриго беше обявена за пробив на годината, нейният "Sour'' беше обявен за най-добър албум, а хитът й  "Drivers License'' - за песен на годината. H.E.R. стана автор на песни на годината, Уикенд - глобален изпълнител на годината.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини