Улица в Кърджали се превърна в мелачка на автомобили

Изображение 1 от 6

    Улица в Кърджали се превърна в мелачка за автомобили. От своето изграждане преди десетилетия улица „Тодор Каблешков” не е ремонтирана. Не е направена нито една кръпка на асфалтовата настилка.Тя е изровена, а ямите са на всяка крачка. Тук редовно преминаващите автомобили търпят щети. Най-често пукат картери. Хората живеещи по улицата пишат жалби до общината, но за сега няма резултат. Отговорите са уклончиви.Последната жалба е от февруари тази година.Ето и отговорът от март 2022 г.,подписан от кмета инж.д-р Хасан Азис:

    „ Във връзка с Ваша жалба с вх. № 94-ж-41/18.02.2022г., относно състоянието на ул. ,,Т. Каблешков" в гр. Кърджали, Ви уведомяваме за следното: Установи се че, уличната и тротоарната настилка в по-голямата си част от улицата са в незадоволително състояние. Необходимо е извършване на цялостна рехабилитация на основата и настилките. За да се изпълни ремонта е необходимо да се заложат средства в капиталовите разходи на общината за обекта и приемат с решение на Общински съвет за съответната календарна и финансова година. Вашето предложение за извършване на основен ремонт на ул. „Т. Каблешков" ще бъде предложено за обсъждане и вземане на решение в зависимост от приоритетите и предложенията за обекти през текущата календарната и финансова година.”

      Все още обаче средства за ремонта на улицата не са заложени в капиталовите разходи,въпреки,че улицата попада в обхвата на Синята зона.

    Георги Кулов

    Снимки:Мохамед Хабил

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Да
      Да е само тази
      1 0
      16:02, 1 ное 2022
      Всички улици са в ужасно състояние. Иначе кмета е инж доктор и т.н. Не знам по какво . Далавери сигурно
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини