Пред национална епидемия от свински грип. Преглед на печата

"Сега": Кабинетът получи четворка за първите сто дни
Работата на правителството през първите му 100 дни се оценява от обществото с добър (3.84), показва проучване на МБМД. Доверието към кабинета на Бойко Борисов е високо - 52%, но все пак не успява да надскочи резултата на Иван Костов, чийто рейтинг бе 58 на сто за същия период. Оценката под 4 се дължи предимно на неспособността на правителството да овладее икономическата криза, обясняват социолозите. 41 на сто от анкетираните смятат, че антикризисните мерки не са достатъчни, и само 6% са доволни.

"Труд": Борисов гони 157 цели до 2013 г.
На сто и първия ден от своето съществуване правителството публикува управленската си програма, която ще се изпълнява до 2013 г. В нея има седем приоритета и 157 цели, съобщи вицепремиерът Симеон Дянков.
Според 153-те страници българинът би трябвало да стане по-богат, по-защитен от бандити и похитители, да се движи по по-хубави пътища. И не само това.
30 000 нови работни места в период на криза обещава властта догодина. Тя щяла да гарантира, че други 120 000 българи няма да си загубят хляба. Бедните ще могат да разчитат на топла храна - предвижда се във всички отдалечени селища да има социални кухни.

"24 часа": Лъсват нови контакти на Красьо
Нов списък с 6-има магистрати, контактували по телефона с Красимир Георгиев-Красьо Черничкия от Плевен, ще бъде внесен днес във Висшия събеден съвет (ВСС).
Петима от магистратите са от провинцията, а един - от София. Те не са известни имена, не са на ръководни длъжности и не са били кандидати за постове в съдебната система, научи "24 часа". Някои имали само 2 години трудов стаж.
Имената от новата "порция" магистрати са извадени от лъскавия GSM "Верту" на Красьо. Разпечатки показвали, че е водена двустранна комуникация - имало и входни, и изходни обаждания.

Сега": България е пред национална епидемия от свински грип
България е изправена пред национална грипна епидемия. Очаква се до края на седмицата заболелите от вируса на свинския грип да достигнат критичния праг от 200 на 10 000 души. Ако това се случи, в началото на другата седмица всички училища в страната ще бъдат затворени за една седмица. Ще спрат и плановите операции. Това обяви здравният министър Божидар Нанев вчера.
По данни на МЗ болните в страната вчера бяха 132 на 10 000, или общо 100 000 души. Беше регистриран и пети смъртен случай. В момента има още петима пациенти в по-тежко състояние, които се лекуват в болнични условия.

"24 часа": Рейзи убил и лопатар с трофей за 700 евро
Седмица преди да бъде заловен да бракониерства в горите на резерват "Ропотамо", кметът на Созопол Панайот Рейзи е отстрелял лопатар в едноименното ловно стопанство, научи "24 часа".
"Ловът беше законен, кметът дойде сам и остана доволен от преживяването. Трофеят бе оценен със сребърен медал и струва 700 евро", разказа шефът на стопанството Иван Костов. Кметът обаче трябвало да си вземе трофея и да го плати, след като мине оценителна комисия, както е по закон. В "Ропотамо" го чакали в понеделник, но предната нощ Рейзи и още 5-има бяха заловени в гората до убита кошута. 43-годишният созополски кмет е запален ловджия от години. В града се говори, че той отскачал и на сафари до екзотични места.

"Стандарт": Сертов до Сергей в съда
Бившият премиер Сергей Станишев няма да е сам пред Темида, когато отговаря за изнасянето на държавна тайна. В обвинението за огласения доклад на ДАНС ще бъде включен и ексшефът на родното ФБР Петко Сертов. Това твърдяха магистрати вчера, след като градският прокурор Николай Кокинов потвърди, че Станишев няма да е единственият обвиняем. Кокинов обаче отказа да назове името на ортака на Сергей.
Вторият обвиняем ще е "посредникът", който е получил на ръка от Станишев секретния доклад на Иван Драшков и го е предал на Алексей Петров, коментира градският прокурор.

"Сега": Чиновници от МО имат по 30 екскурзии в чужбина за един мандат
Няколко чиновници от ИА "Социални дейности на МО" са пътували по около 30 пъти за четири години в различни екзотични дестинации. Агенцията лансира преди години туристическата си дейност като социална програма, която ще позволи на военнослужещите да пътуват в чужбина на малко по-ниски цени. 65 на сто от реалната цена на почивката се дотира от специален социален фонд на военното ведомство. Така едноседмичен отдих в курортното градче Йорет де Мар до Барселона излиза около 600 лв. на човек, а ваканция на о. Крит в почивен дом на НАТО е 500 лв. В цената освен пълния пансион са включени самолетните билети и туристическа програма.

"Стандарт": Скопие ни краде и партизаните
Македония посегна и на партизаните ни. Според текстове в Скопската енциклопедия Иван Козарев бил първият македонски шумкар. Книгата е издадена преди месец и половина в западната ни съседка. Наши историци ще опровергават в интернет голяма част от съдържанието й, съобщи акад. Георги Марков, директор на Института по история към БАН. В никакъв случай няма да останем безучастни към изнесеното от македонците, заяви Марков. Той бе категоричен, че македонските историци отново са използвали изтъркани фалшификации и са присвоили българската история. "Могат да пишат за македонска нация, но само след Втората световна война. А в енциклопедията се говори за антични македонци", уточни историкът. Според него трябва и държавата ни да реагира адекватно и веднъж завинаги да се изяснят нещата.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини