Президентът Радев пред кърджалийци: Уникална е силата на Кърджалийския край!

    Уникална е силата на Кърджалийския край. Той е белязан от багри: исторически, духовни, човешки. Вие сте гарант за подобри дни на Кърджали. С тези думи се обърна към стотиците кърджалийци в центъра на града президентът Румен Радев.

    Държавният глава и главнокомандващ на българската армия прие зарята- проверка в подножието на монумента на Апостола на българската свобода Васил Левски. Радев премина пред строя на Националната гвардейска част и Първия ученически гвардейски отряд. Той се поклони пред българските войнски знамена- светини. По късно държавния глава прие рапортите за проверка на строените роти. Всички бяха на лице с изключение на геройски загиналите за свободата на Отечеството и Кърджалийския край.

     Президентът подчерта, че за него е чест да бъде в Деня на Кърджали сред жителите и гостите на града. Това е ден на свободата. Честваме 110 години от Освобождението на Кърджали,което е важна дата, донесла дългоочаквана свобода. Днес отдаваме почит на нашите предци,отстоявали свобода,чест и достойнство на българския народ. Прекланяме се пред устремените и непобедими воини от Хасковския отряд. Проявяваме отговорност към родния край,каза още Румен Радев.

      В приветствието си кметът на Община Кърджали инж.др Хасан Азис подчерта,че на 21 октомври преди 110 години градът ни се е присъединил към суверенната и независима българска държава. Честваме тази дата редом с Трети март,Съединението и Независимостта. Отдаваме почит на загиналите войници,офицери и доброволци. Правим това пред монумента на Апостола,който е ключов за града ни, обединява християни и мюсюлмани в столицата на толерантността. Прекланяме се пред освободителя ген.Васил Делов и неговите войници в израз на патриотизъм.Това е пример за единение,отбеляза градоначалника.

      Кърджалийци се насладиха на уникална заря.

    След нея президентът Радев се срещна и разговаря с мнозина от жителите на града,дошли на тържествената заря-проверка.

      На тържеството присъстваха духовните водачи отец Петър и районният мюфтия Басри Еминефенди, депутати от Девети кърджалийски многомандатен район,областния управител Даниел Делчев,кметове на общини.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини