Десетки венци от общественици и институции за Освободителите на града

Изображение 1 от 5

    Десетки венци на признателност бяха положени днес пред монумента на Освободителите в Градската градина в присъствието на хиляди кърджалийци. Почит изразиха кметът инж.д-р Хасан Азис,председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, областният координатор на ГЕРБ Цвета Караянчева, областният лидер на социалистите Милко Багдасаров, институции, синдикални организации, училища.На церемонията присъстваха областния управител Даниел Делчев и религиозните водачи отец Петър Гарена и районният мюфтия Басри Еминефенди,зам.кметът на Комотини Левент Исмаил.

    В словото си градоначалникът поздрави множеството.Той подчерта,че паметника събира кърджалийци от различни етноси за да положат венци и цветя на признателност.Това е паметник на съзиданието и вярата ни.Пред него десетилетие наред доказваме своето човеколюбие един към друг,което наричаме толерантност,каза още д-р инж.Хасан Азис.Той каза,че присъщо на кърджалийци е да даряват и получават обич.Силен е техният стремеж към свобода.Той изрази впечатленията се като кмет-кърджалийци са добронамерени едни към други. Все по ценно е скъсеното разстояние на протегнатата ръка. Длъжни сме да запазим свободния си дух,подчерта градоначалника.Свободата е осъзната отговорност добави кметът.

    Той връчи и първите две стипендии на изявени ученици без родители.Първите отличени са Александра Стелева ,първокурсничка в Техническия университет и Станислава Миткова от НБУ.Те получиха и лаптопи.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини