Домът на културата поднесе динамичен и впечатляващ спектакъл на кърджалийци

    Домът на културата поднесе динамичен и впечатляващ спектакъл на кърджалийци. Близо 100 самодейци се включиха в концерта „В града на Орфей-творим с любов за вас” посветен на 110-годишнината от Освобождението на Кърджали.Проявата е и  първата от поредицата концерти, с които ще бъде отбелязана 70-годишнината от създаването на Дома на културата.

      Първа на сцената излезе младата пианистка Ния Харитонова с ръководител Христина Мачикян.  Солистите на музикалния театър  с ръководител Ангел Чавдаров стоплиха сърцата на публиката с изпълнение на песни на Йосиф Цанков.Пя Елица Ламбрева,чийто ръководител е  Радостина Желева. Гост бе изпълнителката Мария Белева. Звуча песента Imagine   на Джон Ленън като послание за мир.

     Публиката буквално бе взривена от появата и изпълнението на Гайдарския състав. 13 каба гайди огласиха залата.

     Овациите обраха младите народни певици с ръководител Христина Чаушева.Самата Христина Чаушева впечатли с изпълненията си. Аплодирани бурно бяха и децата от детския танцов състав с ръководител Гинка Захариева.

     С авторска композиция се представи битовия оркестър с ръководител Нешко Нешев

      Феерия от звуци и красота представи на финала представителния танцов ансамбъл с ръководител Мариана Ликова.

     Сред публиката бяха кметът на Община Кърджали д-р инж.Хасан Азис, както и заместниците му Тунджай Шукрю и инж.Катя Митовска.

     Цветя бяха поднесени от името на градоначалника,от името на председателя на Общинския съвет инж.Юсеин Ахмед и от ПП БСП.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини