Бойко Борисов: В името на държавата сме готови на всякакви компромиси

В името на държавата сме готови на всякакви компромиси, но това трябва да бъде осъзнато и от другите. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

"Като партиите отказват да ходят на срещите на контактната група, няма смисъл да се говори за първи, втори или трети мандат. Няма смисъл да се опитваме да правим правителство, което няма да е подкрепено, след това втората партия да се опитва, а след това да се залъгваме евентуално и с трети мандат. След като първите две партии не могат да поемат отговорност, няма как да има стабилност", заяви Борисов.

На първото заседание на 48-ото Народно събрание ГЕРБ ще предложи за председател на парламента Росен Желязков, а за заместник-председател - Росица Кирова.

Лидерът на ГЕРБ коментира и изказването на Кирил Ананиев в "Денят започва", в което бившият финансов министър заявява, че партията би подкрепила правителство с мандат на "Продължаваме Промяната" при определени условия.

"Кирил Ананиев вика: "Ей така днес ми дойде да подкрепим втория... на определена възраст ерекцията и пикаенето не трябва да се изпускат. Представи си правителство с Бойко Рашков и Асен Василев и ти го подкрепяш?! Затова, при този антагонизъм, най-добре е тези, които сме били някакви, да се дръпнем назад и да се излъчат хора - експерти, покрепяни от партиите и да минем през зимата. Ако това ти е било на акъла - добре. Ако не - мерете си повече приказките, щото след това става какофония. В името на държавата сме готови на всякакви компромиси, но това трябва да е осъзнато и от другите", заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ призова 48-ото Народно събрание да приеме закон, с който да се удължи действието на Бюджет 2022 и догодина. Според него всеки опит за приемането на нов бюджет в тази политическа ситуация би бил рисков, защото може да бъдат приети много популистки предложения с негативни последици.

"Вкарвайки нов бюджет, мога да ви кажа, че ние ще искаме 30% увеличение на пенсиите и доходите. Като удрят всички, да ударим и ние. Откъде ще ги вземем? Откъдето и Асен Василев", ироничен беше Борисов.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини